PROTOTIPNA IN PILOTNA ORODJA

Prototipna orodja

Prototipna orodja močno prispevajo k razvojnem procesu. Vendar pa takšna orodja pogosto ne morejo obratovati avtomatsko, niso optimalno temperirana, zato tudi izdelki niso estetsko najlepši in običajno niso v merskih tolerancah. To nam daje malo možnosti za testiranje funkcije izdelka in izkušenj za razvoj serijskega orodja. Dobimo pa navidezno končni izdelek, ki nam služi predvsem za nadaljnji razvoj in promocijo izdelka.

u

Izdelava prototipov: pogosto zastavljena vprašanja

Kakšne so prednosti, ki jih lahko pričakujemo od premostitvenih ali pilotnih orodij?

Pilotno orodje nam lahko pokaže, kje smo zgrešili kakšno dizajnersko podrobnost na izdelku in s tem lahko preprečimo probleme in težave, ki bi jih lahko imeli na izdelku in na serijskem orodju, če tega ne bi storili.

Izdelki iz pilotnih orodij nam omogočajo možnost natančnega preverjanja funkcionalnosti izdelka in možnost testiranja.

Poleg tega lahko pilotna orodja dajo kupcu popolno konceptualno rešitev za serijsko orodje in s tem skrajšajo čas razvoja serijskega orodja in s tem prenos orodja v obratovanje.

Kupcu omogočajo izdelki iz pilotskega orodja tudi, da kose (izdelke) uporabi za izdelavo montažnih linij (če se deli sestavljajo na montažni liniji) in za testiranje montažne linije, še preden dobimo izdelke iz serijskega orodja.

Ste pripravljeni na sodelovanje?

V povpraševanju nam posredujte nekaj informacij o vas in vašem naslednjem projektu. Vaš projekt bomo obravnavali z največjim zaupanjem.